СВІТОВИЙ ДОСВІД ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТАБІЛЬНОСТІ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Досліджено сучасний стан, структуру, типологію, функціональні особливості найбільш стабільних банківських систем окремих країн. Розглянуто системи нагляду за стабільністю банківських систем, розкрито чинники їх стабільності.Запропоновано можливі напрями забезпечення стабільності банківської системи України шляхом запозичення досвіду банківських систем розвинутих країн.
Keywords: стабільність банківської системи; банк; банківська система; система нагляду за банківською діяльністю; центральний банк