ФІНАНСОВІ АСПЕКТИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА I ДОВКІЛЛЯ (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Досліджено фінансові аспекти використання бюджетних ресурсів та функціонування природокористування і природоохоронної діяльності для розв’язання основних проблем охорони навколишнього середовища країни. Проаналізовано виконання Україною вимог Кіотського протоколу, який покликаний стабілізувати рівень концентрації парникових газів, які викликають глобальне потепління, в атмосфері на рівні, який не допускав би небезпечного антропогенного впливу на кліматичну систему планети. Описано зарубіжний досвід фінансування охорони навколишнього середовища i визначено можливості їх yпровадження у вітчизняну практику.
Keywords: охорона навколишнього середовища; фінансові аспекти; Кіотський протокол; зелені інвестиції