ШЛЯХИ ВДОСКОНАЛЕННЯ ГРОШОВИХ РОЗРАХУНКІВ ПІДПРИЄМСТВ (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Розглянуто види, форми та особливості грошових розрахунків підприємств, їхні принципи та взаємодію; проаналізовано позитивні і негативні риси різновидів грошових розрахунків підприємств. Висвітлено значущу роль грошових розрахунків у житт єдіяльності всіх циклів роботи підприємства, потребу в налагодженні ефективних і прозорих потоків грошових коштів. Висвітлено напрями руху грошових коштів, перелічено й охарактеризовано принципи здійснення розрахунків та їх застосування. Запропоновано методику управління грошовими розрахунками підприємства з її поетапною реалізацією.
Keywords: форми грошових розрахунків; готівкові розрахунки; безготівкові розрахунки; принципи грошових розрахунків підприємств; платіжно-розрахункова система; грошові потоки; управління грошовими потоками підприємств