СТАН ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ - Мороз , Максим (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Визначено значущість формування системи забезпечення інвестиційної безпеки для забезпечення життєдіяльності держави. Наведено авторське визначення системи забезпечення інвестиційної безпеки. Визначені причини її відсутності в Україні. Критично оцінено стан наукового супроводу формування такої системи; нормативно-правової бази, що регламентує інвестиційну діяльність, i забезпечення інвестиційної безпеки. Охарактеризовано  організаційний, статистичний й інформаційно-аналітичний аспекти такого формування. Виявлені чинники низького інвестиційного потенціалу України. З’ясовані дестимулятори підвищення рівня інвестиційної безпеки України.
Keywords: інвестиційна безпека; забезпечення інвестиційної безпеки; система забезпечення інвестиційної безпеки держави; інвестиційний потенціал; інвестиційний клімат