МОДЕЛЮВАННЯ ПЕРІОДИЧНИХ ЕКОНОМІЧНИХ ПРОЦЕСІВ - Циганчук , Роман (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Досліджено модель вирівнювання цін за рівнем активу. Розглянуто математичне моделювання і комп’ютерну симуляцію періодичних економічних процесів, дискретних у часі. Наведено методологію заміни диференціальних рівнянь різницевими. Розв’язання та аналіз виконано двома чисельними способами: методом невизначених коефіцієнтів і розв’язанням крайової задачі.
Keywords: неперервний час; дискретний час; математична модель; вузлова функція; економічна динаміка; періодичність