ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ ПРАЦІ ТА СПОЖИВАННЯ - Кліпа, Іван (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Зроблено спробу постановки і вирішення таких питань: який характер взаємозв’язку між накопиченням і споживанням на довгостроковий період; який досвід інших держав? У результаті аналізу виявлено, що в кожний період часу існує певний зв’язок між споживанням і накопиченням: високі темпи економічного зростання можливі за порівняно низьких темпів зростання споживання, але знижуються, коли споживання зростає швидше від економіки; у періоди економічного спаду кореляція між споживанням і економічним зростанням посилюється, підйому — зменшується.
Keywords: кінцеве споживання домашніх господарств; соціальні стандарти; соціальна справедливість; економічне зростання