ОБҐРУНТУВАННЯ ЕКОНОМІЧНИХ ПЕРЕДУМОВ ФОРМУВАННЯ ТРЕНДІВ ЗМІН СТАВКИ КАПІТАЛІЗАЦІЇ - Поздняков, Юрій; Лапішко, Марія (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Розглянуто особливості формування довготермінових трендів динаміки змін ставки капіталізації (СК) на вітчизняному ринку нерухомості в умовах економічної кризи. Виявлено і проаналізовано фактори впливу, що спричиняють ріст невизначеності цих показників. Досліджено теоретичні засади функціонування ринкових механізмів формування вартості в ситуації незбалансованого ринку нерухомості. Виявлено та узагальнено наявні тенденції ринку і на підставі їх аналізу сформульовано прогнози подальших змін ринкових характеристик. Узагальнення часових трендів змін характеристик ринку, що спостерігаються в процесі розвитку економічної кризи, виконано щодо сегментів ринку житлової та комерційної нерухомості, цінові показники якої визначаються методами незалежної експертної оцінки. Сформульовано практичні рекомендації щодо збільшення точності й достовірності результатів оціночних робіт.
Keywords: оцінка нерухомості; ринкова вартість; ставка капіталізації; похибка оцінки; точність оцінки; вартість грошей у часі