КОМПЛЕКСНИЙ ПІДХІД ДО ОЦІНКИ ЕФЕКТИВНОСТІ КРЕДИТНО-ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ БАНКІВ - Шльончак, Василь (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Проведено оцінку ефективності кредитно-інвестиційної діяльності банків із використанням авторського комплексного підходу. Для об’єктивного аналізу сформовано вибірку представників різних банківських груп на основі рівня впливу на діяльність банківської системи та показників ефективності діяльності. Запропоновано удосконалену систему показників оцінки ефективності кредитно-інвестиційної діяльності як основу для застосування методу  інтегральної оцінки. Проведено порівняння ефективності діяльності представників різних груп із діяльністю банків першої групи. На основі аналізу визначено переваги і недоліки в діяльності банків України. Було виявлено основні фактори впливу на обсяги кредитно-інвестиційного портфеля банків. Зважаючи на результати застосування методу комплексної оцінки, надано рекомендації щодо підвищення ефективності діяльності банків усіх груп.
Keywords: ефективність; кредитно-інвестиційна діяльність; інтегральна оцінка; прибутковість; ресурсна база