ЗАСТОСУВАННЯ КОМПЛЕКСНОГО ПІДХОДУ ПРИ ФОРМУВАННІ ПОЗИТИВНОГО ІМІДЖУ БРЕНДУ - Князєва, Тетяна; Лісова, Каріна (Socio-economic relations in the digital society, 2023)
У цій статті проаналізовано застосування системи холістичного маркетингу при побудові позитивного іміджу бренду. Актуальність написання роботи визначена змінами на ринку, які будують нові правила ведення бізнесу. Розглянуті основні думки науковців стосовно поняття іміджу та його видів, застосування концепції холістичного маркетингу та її складових. Окрім цього, описана технологія побудови позитивного іміджу бренду, що складається із шести пунктів (визначення цільової аудиторії, її потреб, формування ціннісної пропозиції та ідентифікаційні риси для неї, планування маркетингової кампанії та подальша послідовність у  діях). Окрім цього, визначено, що перетин складових холістичного маркетингу утворює власне імідж. Детально розглянуто застосування складових концепції холістичного маркетингу (маркетинг відносин, соціально-етичний маркетинг, інтегрований маркетинг та внутрішній маркетинг) на прикладі українських підприємств молокопереробної галузі. Після визначення всіх теоретичних аспектів відбувся перехід до обʼєкта дослідження, а саме ТМ  «Доообра Ферма». Автори дослідили основну інформацію про бренд, внутрішні та зовнішні складові діяльності, які безпосередньо впливають на його розвиток. Визначено, що ТМ  «Доообра Ферма» вміло застосовує складові системи холістичного маркетингу для підсилення своєї конкурентоспроможності та побудови позитивного бренду.
Keywords: імідж бренду; комплексні підходи; холістичний маркетинг; побудова іміджу бренду