ФІНАНСОВІ ІНДИКАТОРИ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОЇ ВЗАЄМОДІЇ СТЕЙКХОЛДЕРІВ - Тимощук, Мирослава; Шишковський, Сергій; Яворська, Наталія (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Розглянуто теоретико-методологічні засади соціально-економічної взаємодії підприємств як визначального фактору сталого розвитку суб’єктів господарювання, каталізатора виникнення іміджевого, соціального та економічного результатів. Запропоновано загальну структуру системи показників соціально-економічної взаємодії на основі обґрунтування вибору одиничних (базових) показників стану і динаміки взаємодії підприємств із внутрішнім середовищем, що дозволить узгодити соціально-економічні інтереси підприємств з умовами і потребами підприємств. Сформовано сукупність фінансових індикаторів забезпечення ефективної соціально-економічної взаємодії підприємств із внутрішнім середовищем. Розроблено методичні підходи до визначення та оцінювання цих індикаторів, що є актуальним і важливим з огляду на наявність певних прогалин у наукових дослідженнях за окресленою проблемою. За результатами дослідження зроблено висновок, що навіть за достатньо слабкої кореляції між соціальними та економічними результатами вплив соціально-економічної взаємодії на соціально-економічний розвиток підприємств у довгостроковій перспективі є відчутним.