(untitled) (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Розглянуто мінімальну заробітну плату як інститут регулювання доходів населення. Використано дві групи методів: історичний і методи статистичного аналізу, у тому числі кореляційний аналіз. Досліджено становлення мінимальної заробітної плати як інституту регулювання рівня заробітної плати і доходів населення. Сформульовано три гіпотези щодо взаємозалежності середньої заробітної плати і ВВП на одного зайнятого, середньої заробітної плати і середніх доходів домогосподарств, середньої та мінімальної заробітної плати і проведено їх перевірку на основі статистичних даних і попередніх досліджень авторів. У результаті статистично підтверджено факт імплементації мінімальної заробітної плати як інституту – регулятора рівня заробітної плати формування доходів домогосподарств.