(untitled) (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Розглянуто наявні в економічній літературі підходи до класифікації видів недержавних пенсійних фондів. Удосконалено класифікацію видів НПФ з огляду на виділення таких класифікаційних ознак, як: організаційна будова; рівень засновництва; відокремленість активів фонду від активів засновників; участь заснов ників у розподілі прибутку фонду; структура управління; доступність участі у фонді; форма участі у фонді; метод фінансування пенсійних виплат; принцип розрахунку пенсійних виплат; право власності на пенсійні активи.