(untitled) (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Розглянуто процеси сучасного цивілізаційного розвитку в аспекті впливу систем виробництва, економічної і фінансової стратегії на ціннісні виміри соціуму. Показано, що система потреб нині становить продукт і елемент системи виробництва. Людина підпорядковується ритмові безперервного продукування і споживання, тоді як духовні, моральні засади людського буття виявляються найбільш проблемним аспектом сучасного стану людства, яке досягло небачених успіхів у сфері науково-технічного прогресу і масового споживання, але стрімко втрачає ціннісні механізми самозбереження.