ЧИННИКИ ФУНКЦІОНУВАННЯ ТА ВИЗНАЧЕННЯ МАСШТАБІВ І ПЕРСПЕКТИВ РОЗВИТКУ ФІНАНСОВОГО СЕКТОРУ - Барановський , Олександр; Барановська , Вікторія (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Уточнено чинники функціонування і підходи до визначення масштабів і перспектив розвитку фінансового сектору національної економіки. Запропоновано авторське бачення детермінант функціонування і розвиненості фінансового сектору національної економіки. Проаналізовано підходи до визначення впливу розмірів фінансового сектору на стан національної економіки. Наведено чинники суттєвого розриву між фінансовим і реальним секторами національної економіки та погляди дослідників на вимірники розвитку фінансового сектору національної економіки й представлено авторську позицію стосовно показників такого розвитку.