АКТУАЛІЗАЦІЯ КОМПЕТЕНТНІСНОГО ПІДХОДУ У ПРОФЕСІЙНІЙ ОСВІТІ МАЙБУТНІХ ЕКОНОМІСТІВ-ПІДПРИЄМЦІВ - Кліпа, Юлія (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Розкрито особливості актуалізації компетентнісного підходу як складової професійної підготовки майбутніх економістів-підприємців. Підкреслюється важливість формування компетенції для ефективної професійної діяльності в умовах сучасного суспільства. Професійна підготовка майбутніх економістів є педагогічним процесом, у результаті якого формується професійна компетентність економіста-підприємця. Узагальнюючи аналіз проблеми, дослідження компетентностей майбутніх економістів-підприємців показує, що педагогічна наука розробила і впроваджує підходи, що дозволяють співвідносити професійну компетентність зі здібностями, уміннями та знаннями. Виділено три основні компетентнісні показники готовності до майбутньої професійної діяльності: мотивація, знання і вміння комунікувати. Автор стверджує, що сучасному економісту-підприємцю потрібні педагогічні знання, уміння і навички, а отже, і освітні компетентності.