СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ ФІНАНСОВОГО СЕКТОРУ ЯК ОБ’ЄКТ ЕКОНОМІЧНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ - Прохоренко, Валерій (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Проведено дослідження, узагальнення та уточнення категоріально-термінологічного апарату щодо стратегії розвитку фінансового сектору. Доведено доцільність застосування системного підходу до означення поняття «стратегія». Проведено узагальнення означень вітчизняних і зарубіжних учених поняття «стратегія» і запропоновано авторське трактування. Узагальнено авторські інтерпретації змісту поняття «розвиток». Виявлено зв’язок між змістовим наповненням понять «стратегія» і «розвиток». Досліджено сутнісне наповнення поняття «фінансова стратегія» і наведено його класифікацію. Сформовано поняття «стратегія розвитку фінансового сектору». Побудовано структурно-логічну схему трактування поняття «стратегія розвитку фінансового сектору».