ОСВІТНЄ СЕРЕДОВИЩЕ МАРКЕТОЛОГІВ У ЦИФРОВОМУ СВІТІ - Марченко, Світлана; Дименко, Руслан; Гонка Теллі, Ямамото (Socio-economic relations in the digital society, 2023)
Освітнє середовище для маркетологів у цифровому світі передбачає низку ключових аспектів, які важливо враховувати, а саме: цифрові технології, аналітику та вимірювання, стратегічне мислення, творчість та інновації, комунікаційні навички, брендування та позиціонування, навички управління проєктами, постійне навчання та адаптація. Цифровий світ надає безліч можливостей для маркетологів, проте він також ставить перед ними виклики. Освітнє середовище маркетологів у цифровому світі передбачає постійне оновлення знань та вмінь у використанні нових цифрових інструментів і стратегій маркетингу, глибоке розуміння цифрової аудиторії, її поведінки та очікувань, а також уміння адаптуватися до швидких змін у технологіях та платформах. Маркетологи в цифровому світі повинні бути готовими до постійного навчання, адаптації та розвитку своїх навичок, щоб ефективно працювати в швидкозмінному цифровому середовищі та досягати маркетингових цілей. Метою статті є узагальнення форм, цілей, можливостей освітньої діяльності маркетологів у цифровому світі з поглибленим обґрунтуванням кожного з напрямків. Визначено, що цифрове освітнє середовище має ряд переваг та недоліків, які необхідно враховувати з метою коректного застосування. Однак важливо не забувати про необхідність забезпечення міжособистісних взаємин та соціальної взаємодії для забезпечення повноцінного розвитку здобувачів спеціальності «Маркетинг».