УПРОВАДЖЕННЯ ЦІЛЕЙ СТАЛОГО РОЗВИТКУ В КОНТЕКСТІ РЕАЛІЗАЦІЇ ТУРИСТИЧНИХ ПОСЛУГ У ЦИФРОВОМУ СУСПІЛЬСТВІ В УКРАЇНІ - Таранюк, Леонід; Корсакієне, Рената; Таранюк, Каріна; Касьян, Олена (Socio-economic relations in the digital society, 2023)
У цій роботі досліджується важливий взаємозв’язок між сталістю туристичних підприємств у галузі цифрових інновацій, принципами стійкості та участю підприємств туристичної сфери в сталому розвитку з ефективністю бізнесу. Головною метою дослідження є аналіз відповідності Цілей сталого розвитку в діяльності суб’єктів туристичної галузі України в умовах сучасного цифрового розвитку суспільства. Ціль дослідження тісно пов’язана з розробкою ефективних інструментів сталого розвитку в Україні з акцентом на пошук балансу між політикою сталого розвитку та потребами туристичного бізнесу. До основних результатів дослідження слід віднести формування проблемних аспектів і перспектив роботи туристичних компаній України на сучасному етапі розвитку цифрового суспільства. Висвітлено проблеми, із якими стикаються підприємства в туристичному секторі, і визначено шляхи сталого туризму, які можуть сприяти економічному та соціальному розвиткові в умовах повоєнного відновлення економіки країни. Проведено графоаналітичний аналіз відповідності Цілей сталого розвитку в роботі туристичної галузі України. Окреслено відповідні шляхи щодо усунення проблем та формування перспектив розвитку туристичної галузі країни в умовах повоєнного її розвитку. Сформовано основні висновки за тематикою дослідження, до яких слід віднести важливість балансу між практиками сталого туризму, цифровими інноваціями та потребами бізнесу для досягнення цілей сталого розвитку в Україні.