МОДЕЛЬ УПРАВЛІННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЮ БАНКІВСЬКОЇ УСТАНОВИ - Момот, Олександр (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Розкрито основні тенденції в діяльності банківських установ i визначено чинники впливу на банківську конкуренцію в сучасних умовах. Виявлено можливості збереження конкурентоспроможності банківської установи, що залежать від певної сукупності факторів i принципів. Доведено необхідність з’ясування цільових конкурентних позицій, а також організаційних принципів функціонування банку, методів ухвалення рішень, способів ведення конкурентної боротьби при побудові моделі управління конкурентоспроможністю будь-якої банківської установи. Обґрунтовано, що управління банком своїми конкурентними перевагами здійснюється через вироблення конкурентних стратегій, що дозволяє формувати i реалізовувати конкурентний потенціал банку в усіх сферах його діяльності.