УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ БАНКУ ЯК ЗАСІБ ПОПЕРЕДЖЕННЯ ВНУТРІШНІХ ЗАГРОЗ - Ковальчук, Вероніка; Дейно, Євгенія (Socio-economic relations in the digital society, 2020)
Досліджено особливості управління персоналом у контексті попередження внутрішніх загроз банку. Для більшого розуміння здійснено розгляд ключових понять, що стосуються цієї теми, а саме таких понять, як «кадрові ризики» і «кадрова безпека». На прикладі АТ «Укрексімбанк» доведено, що розробка рекомендацій щодо вдосконалення системи управління персоналом будь-якого підприємства повинна спиратись на аналіз його зовнішнього і внутрішнього середовища, аналіз поточного стану системи управління людськими ресурсами. Попри високу продуманість наявної системи управління персоналом банку, визначено, що в ній залишаються проблемні аспекти, які потребують доопрацювання. Ключовими з них є плинність кадрів і посередній рівень лояльності працівників до підприємства, що, у свою чергу, становлять загрозу для банківської установи. Зроблено висновок, що кадрова безпека повинна бути направлена, з одного боку, на зменшення загроз від персоналу, а з другого — на стимулювання його до ефективної трудової діяльності.