КОРПОРАТИВНА КУЛЬТУРА ЯК ОБ’ЄКТ ОРГАНІЗАЦІЙНИХ ЗМІН - Ізюмцева, Наталія; Подопригора, Аліна (Socio-economic relations in the digital society, 2020)
Зазначено, що в даний час компанії в усьому світі зіштовхуються з тим, що ринок стає дедалі нестабільнішим, а вимоги акціонерів і клієнтів зростають. Установлено, що більшість організацій стурбовані доцільністю змін, щоб поліпшити результати діяльності компанії та якість її продукції, але людський фактор, безпосередньо пов’язаний із виконанням цих рішень, часто ігнорується. Констатовано, що багато вчених, розглядаючи концепцію культурологічної науки, не приділяють достатньо уваги корпоративній культурі. Вона включає набір прийомів і правил розв’язання проблем внутрішньої адаптації та інтеграції працівників. Визначено, що успіх компанії залежить від здатності вчасно і правильно реагувати на зміну зовнішнього середовища. Доведено, що у процесі діяльності організації виникає чимало факторів змін, які впливають один на одного, i склад яких постійно змінюється. Зроблено висновок, що для успішного впровадження глобальних змін компаніям потрібно встановити зв’язок між організацією, працівником i внесеними змінами. Це досягається за рахунок заохочення більш гнучких відносин у персоналі організації.