ПРОЄКТНІ ПІДХОДИ ДО СТВОРЕННЯ ТУРИСТИЧНИХ КВЕСТІВ - Ноздріна, Лариса (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Описано значення туристичної сфери як важливої складовою економіки нашої держави, що функціонує в умовах гострої світової конкуренції. Зазначено, що адаптація туристичної сфери до вимог сталого розвитку вимагає сучасних проєктних підходів до впровадження на макрорівні інноваційних туристичних послуг. Досліджено засади розвитку туристичної галузі економіки як зовнішнього середовища реалізації проєктів, проаналізовано ринок туристичних послуг в Україні та м. Львові зокрема. Зазначено, що Львів — один із провідних культурних центрів Східної Європи, місто з високим рівнем інфраструктури, сервісу та безпеки і місто з подіями світового рівня. Визначено місце проєктів квестів у загальній системі класифікації туристичних проєктів на засадах сталого туризму. Запропоновано підходи до створення інноваційних туристичних проєктів, продуктом яких є квести. Класифіковано проєкт туристичного вебквесту за: 1) технологією (проєкт Інтернет-технологій); 2) видом продукту (вебресурс), класом продукту (Інтернет-портал); 3) діяльністю (розроблення). Зазначено, що проєкт розроблення вебквесту є комбінованим: і туристичним, й ІТ одночасно. На прикладі запропонованого квесту «Знайди лева» описано концепцію проєкту.