ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ СОЦІАЛЬНОГО ІНВЕСТУВАННЯ В БАНКІВСЬКОМУ СЕКТОРІ - Тяжкороб, Ірина; Марканич, Тетяна (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Виділено напрями розвитку соціального інвестування у вітчизняних банках з урахуванням зарубіжного досвіду, які полягають у вдосконаленні механізму державного регулювання процесу соціального інвестування; удосконаленні механізму взаємодії державних, регіональних органів влади і бізнес-структур, зокрема банків, а також удосконаленні механізму соціального інвестування в банківській структурі. Акцентовано увагу на доцільності вдосконалення податкового законодавства, яке регулює благодійництво; ухвалення проєкт-документа «Концепція національної стратегії соціальної відповідальності бізнесу в Україні» та єдиних стандартів нефінансової звітності суб’єктів господарювання; організації ринку зелених облігацій. Наголошено, що для підвищення ефективності менеджменту корпоративної соціальної відповідальності банків доцільними є подальша імплементація принципів корпоративної соціальної відповідальності, підвищення рівня інформаційної відкритості банків; розширення переліку фінансових послуг банків, обумовлених соціальними та екологічними чинниками.